Pizzeria Bube – połączenie pysznego jedzenia z rodzinną atmosferą. Pizzeria jest prowadzona przez rodowitego Włocha, a pierwszy lokal powstał w 1981 roku w Mediolanie.

We Wrocławiu znajdziecie je w dwóch lokalizacjach; przy ul. Hallera (tam działa bardziej na dowóz) oraz przy ul. Św. Antoniego, gdzie wchodząc do środka poczujecie klimat słonecznych Włoch. 

Pizza wypiekana jest w stylu Milanese czyli zupełnie inna niż neapolitańska. Chrupiące brzegi, wywarzona ilość składników i sos z pomidorów pelati tworzą pyszną pizza. 

Menu jest bardzo bogate w pizzę, Calzone makarony, sałatki oraz desery np. tiramisu, (od kelnerki wiem, że przygotowuje je sam szef)Nowością jest mozzarella dla Vegan, także każdy znajdzie coś dla siebie.

Co ważne, produkty sprowadzane są prosto z Włoch. Sekretny rodzinny przepis na pizzę stosowany jest od 1981 roku. Na miejscu znajdziemy szeroki asortyment włoskich alkoholi: duża ilość włoskich likierów niedostępna w innych miejscach oraz piwa włoskie jak i nasze kraftowe. 

Fajny, swobodny wystrój zachęca do oglądania wystawy zdjeć, na których zobaczymy spory kawałek historii Bube.  Podśpiewujący szef to doskonałe uzupełnienie oczekiwania na pizze. Zdecydowanie musicie to sprawdzić.

 

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/PizzeriaBubeAnto/

Instagram: https://www.instagram.com/pizzeriabubeantoniego/

WWW: http://www.bube.pl/

 

Artykuł sponsorowany