

Wrocławski tex-mex Hola Burrito & Taco otworzył kolejny punkt! Drugie miejsce działa już od kilku tygodni przy ulicy Komandorskiej 18 (między nasypem kolejowym a biurowcem BNY).Lada moment będzie można wygodnie zjeść na miejscu – udostępniona zostanie zadaszona altanka z miejscami siedzącymi.
Jak mówią właściciele: „Hola Brrito & Taco – to świeży tex-mexowy powiew we wrocławskim streetfoodzie.” W menu znajdziemy dwa rodzaje mięsa (kurczak i wieprzowina) oraz opcję dla wegan i wegetarian. Ceny są bardzo przystępne i wahają się między 10zł za Vegan Taco, a 22zł za chrupiący hit Holi – Cheesy Nacho Burrito. Dla amatorów mocniejszych wrażeń dostępne są papryczki jalapeno, habanero, a od czasu do czasu pojawia się carolina reaper.
Klasyczne burrito składa się z aromatycznego ryżu, czarnej fasoli, kukurydzy, salsy pomidorowej, mięsa wieprzowego przyrządzonego w autorskiej kompozycji przypraw oraz świeżych dodatków: sera, śmietany, kolendry i sałaty zawiniętych w pszenną tortillę. Danie jest syte i z pewnością zadowoli najbardziej wymagających smakoszy meksykańskich potraw. Świetną propozycją na przekąskę są Taco, podawane jako zestaw dwóch małych tortilli ze składnikami jak w burrito pomniejszonych o ryż oraz sałatę. Dania poleca się skropić sokiem z limonki. Palce lizać!