

Najbliższy weekend upłynie pod znakiem pysznego jedzenia i orzeźwiających napojów. Na Plac Nowy Targ wraca kolejna edycja święta wszystkich fanów street food-u, a zatem będzie apetycznie.
W sobotę i niedzielę (12-13 czerwca), w centrum miasta pojawią się food trucki z serwujące różnego rodzaju potrawy, przekąski i słodycze. Impreza organizowana przez Food&Event, z całą pewnością zapewni wrocławianom wyjątkowe kulinarne doznania.
Przez 2 dni będzie można skosztować smakowitego kunsztu szefów kuchni z całej Polski. Oprócz pysznego jedzenia, serwowane będą także piwa rzemieślnicze i koncernowe, także każdy znajdzie coś dla siebie. Ponadto, przyjemna dla ucha muzyka oraz słoneczna aura umilą czas wszystkim odwiedzającym.
Swoje specjały zaserwują m. in.:
- Tupożryj – Slow BBQ Truck, czyli dania ze słynnej amerykańskiej szarpanej wieprzowiny i wołowiny z nietuzinkowymi dodatkami, jak na przykład koreańskie kimchi czy meksykańskie nachos,
- Złote Paluchy Churros, czyli chrupiące churros podawane zawsze z cukrem pudrem, opcjonalnie z cynamonem oraz sosem do wyboru: białą czekoladą, ciemną czekoladą, karmelem lub nutellą,
- Kurczaki po Amerykańsku, czyli kurczaki w chrupiącej panierce podawane w wygodnych boxach i kubełkach z pysznymi sosami,
- Migrant – Food Truck on Tour, czyli burgery pastrami – chrupiąca maślana buła, peklowana i wędzona wołowina z mostka, aromatyczne przyprawy, sosy oraz świeże dodatki,
- Chingu – Korean BBQ, czyli dania serwowane w poręcznych kubełkach, które cechuje połączenie smaków – ostrego, słodkiego i kwaśnego. W każdym z kubełków oprócz mięsa serwowany jest również ryż, makaron z batatów, koreańska surówka oraz kimchi,
- Punkt G, czyli burgery po brzegi wypełnione grillowaną wołowiną oraz wyśmienitymi dodatkami,
- SweetGang, czyli mini donuty z przeróżnymi dodatkami np. Nutellą, orzechami, kolorowymi posypkami czy piankami,
- Smaki Ulicy, czyli grillowane ciabatty z wyselekcjonowaną sezonowaną wołowiną,
- Cornhub_wroclaw, czyli pyszne chrupiące Corndogi,
- Oh my Ramen – Katowice, czyli ramen przygotowywany od podstaw w restauracji w Katowicach,
- Ganesha Dim Sum, czyli kolorowe azjatyckie pierożki po brzegi wypełnione aromatycznym farszem,
- Souvlaki, czyli przysmaki kuchni greckiej.
Kiedy:
– sobota (12.06) w godz. 12:00–22:00
– niedziela (13.06) w godz. 12:00–21:00
Gdzie: Plac Nowy Targ, Wrocław
Wstęp bezpłatny.
Bezpośredni link do wydarzenia [KLIKNIJ].
Wydarzenie objęte patronatem medialnym. Foto: Miejsca we Wrocławiu