29-31 marca odbędzie się „Wrocławska Feta”, czyli pierwsza edycja Wrocławskiego Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Wydarzenie połączy trzy niezwykłe kultury smaku i aromatu, które spotkają się w gościnnych murach hali starej Zajezdni Tramwajowej (Dąbie).

W jednym miejscu piwowarstwo, winiarstwo oraz serowarstwo, zaprezentuje swoje osiągnięcia, podzieli się historią i osiągnięciami. Podczas Festiwalu, przybliżymy tradycję i historię browarnictwa. Przejdziemy szlakiem winobrania w regionie. Rozsmakujemy odwiedzających w serach rzemieślniczych.
Festiwal, poza formą sprzedażową, połączy siły kilku inicjatyw jak na przykład Stowarzyszenie Winnic Dolnośląskich, Stowarzyszenie Serowarów Farmerskich i Zagrodowych. Wydarzeniu towarzyszyć będą panele dyskusyjne, warsztaty oraz foodpairing.
Festiwal odbędzie się równolegle z dwoma kultowymi wrocławskimi wydarzeniami.
W tym samym czasie, na Zajezdni Dąbie, trwać będą Największe na Dolnym Śląsku Targi Mody Fashion Meeting oraz najstarszy wrocławski Festiwal Food Trucków – Wrocławscy Ulicożercy, który każdorazowo przyciąga rzeszę swoich fanów.
PIĄTEK: 17.00-22.00
SOBOTA: 11.00-22.00
NIEDZIELA: 11.00-18.00

29-31 marca
ul. Tramwajowa 1-3
Zajezdnia Dąbie/Czasoprzestrzeń
Wstęp wolny