W pobliżu Aquaparku, na rogu Kamiennej i Borowskiej, w charakterystycznym domku, otworzyło się “Z ziemi włoskiej”. Lokal założyło dwoje młodych ludzi, którzy od lat pasjonują się Italią. Chcieli stworzyć miejsce, gdzie za przystępną cenę można zjeść potrawy przygotowane z oryginalnych składników.

01_na_zewnatrz

Specjalnością lokalu jest piadina, nieznana dotąd we Wrocławiu. Jest to wypiekany chwilę przed podaniem, przygotowany według tradycyjnej receptury, pszenny placek serwowany z najlepszymi specjałami różnych regionów Italii. Ze względu na ich bogactwo, zamiast stałego menu mamy po prostu tablicę, na której co kilka dni pojawiają się nowe pozycje z produktami takimi jak szynki Crudo, Cotto, Mortadella Bologna, Salame, Speck czy serami Provolone, Asiago, Montasio, Gorgonzola itp. Miłośnicy klasycznej kuchni włoskiej także znajdą coś dla siebie jak np. ragù alla bolognese. [addAdSense]

Ceny potraw kształtują się w okolicach 14-20 zł, a napojów 7 zł. Dużą zaletą jest także woda źródlana za darmo dla każdego gościa.

“Z ziemi włoskiej” koncentruje się na odkrywaniu kolejnych dań oraz produktów nieznanej kuchni włoskiej, a o aktualnych propozycjach przeczytać możecie na fanpage’u lokalu.

 

artykuł sponsorowany.