W czwartek (23 marca) miłośnicy „Kuchennych Rewolucji” będą mogli obejrzeć odcinek, w którym Magda Gessler przeprowadzi swoje zmiany we wrocławskiej restauracji Centrum Gastronomiczne Margaret. Choć początkowo to, co restauratorka zastała na miejscu nie wprawiło jej w zachwyt, ostatecznie uznała rewolucję za udaną i smaczną.

Kuchenne rewolucje to program rozrywkowy, od lat cieszący się dużym zainteresowaniem wśród widzów. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację, której właściciele mają problemy z prowadzeniem lokalu. W ciągu czterech dni restauratorka udziela personelowi rad i proponuje metody rozwiązania istniejących problemów. Wprowadza także nowe, ciekawsze menu i prowadzi kampanię reklamową odmienionej restauracji. Po kilku tygodniach od rewolucji wraca, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.

We Wrocławiu Magda Gessler pojawiła się już kilkukrotnie. Restauracje, które przeszły „Kuchenne Rewolucje” to m. in. Villa Bianco – Steak & Lobster, Przystanek Wrocek, Bistro by the way, Alladins czy Pyszne Korzenie.

Tym razem popularna restauratorka pojawiła się w lokalu przy ul. Krakowskiej 141-155.

Zapraszamy serdecznie do skosztowania naszych specjałów, które przeniosą Państwa do niezwykłych czasów PRL. To właśnie kuchnia naszych mam i babć charakteryzuje się najlepszymi wspomnieniami, które nasz Szef kuchni wzbogaci o unikalne doznania smakowe uzyskane z najwyższej jakości produktów – tak pisze o sobie Centrum Gastronomiczne Margaret.

Menu stworzone przez Magdę Gessler widocznie nawiązuje do okresu PRL-u. Można w nim znaleźć następujące pozycje:

Przystawki:

  • pajda chleba z wyborną pastą z makreli – 16 zł
  • galant / galaretka wieprzowa – 16 zł
  • śledź po japońsku – 24 zł
  • befsztyk tatarski 150g – 32 zł

Zupy:

  • solianka – 35 zł
  • barszcz czerwony z kołdunami – 22 zł
  • grzybowa z makaronem – 22 zł

Dania obiadowe:

  • kotlet schabowy z kostką, ziemniaki, kapusta zasmażana kiszona – 36 zł
  • bryzol wołowy z polędwicy, ziemniaki puree, pieczarki duszone 59 zł
  • bitka wołowa, kopytka, mizeria z sałatą – 42 zł
  • udko z kurczaka pieczone, ziemniaki puree, buraczki – 28 zł
  • placki ziemniaczane po polsku 4 szt. z sosem grzybowym – 26 zł

Sałatki:

  • „Bałkańska”: feta, arbuz, ogórek, cebula, pomidor, papryka pieczona, sos vinegrette – 30 zł
  • „Krakowiacy i Górale”: sałata zielona, ziemniaki, fasola szparagowa, ogórek kiszony, jabłko, pomidorek cherry, grzanka z oscypkiem – 34 zł

Desery:

  • krem sułtański – 26 zł
  • kisiel własnej roboty z owocami – 22 zł

Odcinek zostanie wyemitowany w czwartek (23 marca) o godzinie 21:35.

 

Foto: mat. Centrum Gastronomiczne Margaret