Na terenie dawnego Dworca Świebodzkiego, gdzie dotychczas mieściła się największa w Polsce makieta kolejowa o nazwie „Kolejkowo”, aktualnie trwają prace nad przestrzenią, w której pojawią się znane wrocławskie koncepty kulinarne, a także całkiem nowe projekty.

Hala Świebodzki będzie miejscem, w którym znajdą się różnorodne propozycje kulinarne, oferowane przez otwierające się tam lokale. Wśród konceptów kulinarnych, których obecność w Hali została już potwierdzona, są:

  • HulThai, specjalizujący się w tajskiej kuchni,
  • FALLA Wrocław, czyli slow food łączący kuchnię wegetariańską z elementami Bliskiego Wschodu,
  • Projekt Pizza,
  • PANda Ramen, czyli kuchnia japońska.

Informacje o powstających lokalach pojawiają się na bieżąco na profilach Hali Świebodzki, więc nazwy pozostałych konceptów zostaną pewnie ujawnione niebawem.

Wnętrze Hali będzie charakteryzować się wysokimi sufitami, łukami i artystycznymi freskami. Dominować będą ciemnozielone ściany, mocne czarne i drewniane akcenty oraz przełamujący całość róż.

Termin otwarcia Hali Świebodzki nie jest jeszcze znany, ale ze wstępnych informacji wynika, że będzie można ją odwiedzić jeszcze w trakcie wakacji 2020.

Kolejkowo jest nadal czynne, natomiast pod koniec roku 2020 ma zostać przeniesione do Sky Tower. Więcej informacji; Tutaj

 

Tekst: Celina Cyran 

Foto: Zbiory Fotopolska