W wiosenny weekend (9-10 kwietnia) w Centrum Kongresowym przy Hali Stulecia odbędzie się 4. edycja Wrocławskiej Fety. Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Tym razem wielka kulinarna uczta odbędzie w klimatycznym sąsiedztwie Parku Szczytnickiego i Pergoli.

Wrocławska Feta to wydarzenie, które na dobre zagościło w stolicy Dolnego Śląska, zyskując sporą rzeszę sympatyków. Każda edycja festiwalu przyciąga miłośników dobrego smaku z całej Polski.

9 i 10 kwietnia (sobota i niedziela) trzy intrygujące kultury smaku i aromatu ponownie powalczą o podniebienia odwiedzających. Nie zabraknie premierowych smaków, nietuzinkowych połączeń, zaskakujących dodatków oraz spotkań z producentami.

Festiwalowi towarzyszyć będą liczne kulinarne atrakcje oraz degustacje. W strefie Stowarzyszenia Piwowarów Domowych odbędzie się konkurs na próbkach aromatyczno-smakowych, pokaz warzenia piwa połączony z prezentacją sprzętu do warzenia tego zacnego trunku.

Dwa dni tętniące życiem, wypełnione po brzegi nieziemskimi smakami – tak zapowiada się 4. edycja Wrocławskiej Fety!

Wystawcy, którzy zaprezentują swoje produkty podczas festiwalu to:

Piwo
– Browar Złoty Pies,
– Browar Piwko z Żuka,
– Browar Browarka,
– Browar Perun,
– Browar Cztery Ściany,
– Browar Caminus,
– Browar Lobster,
– Browar Turek,
– Browar Karuzela,
– Browar Cześć Brat,
– Browar Piwex,
– Browar Rojber,
– Browar Opolski,
– Browar Spirifer,
– FAM.,
– Oktobeerfest,
– DARS Premium Beer & Wine.

Wino
– Winnica Jania,
– Winnica Adoria,
– Winnica L’Opera,
– Winnica Moderna,
– Winnica Silensi,
– Winnica Otok,
– Winnica Kindler,
– Winnica Sandomierska,
– WineSpot,
– Vinori,
– Miodosytnia Dziki Miód.

Ser
– Hellimpol Sery Cypryjskie,
– Ahser Anna Smreczak,
– Sernica Dolnośląska,
– Kozi Dar Chudoba,
– Obwarzanki Krakowskie,
– Bacówka na Hali Majerz,
– Serotonina,
– Sery Sandomierskie,
– Ser jest Ser,
– Formacja Raclette.

Kiedy:
– 9 kwietnia (sobota), godz. 12:00-22:00
– 10 kwietnia (niedziela), godz. 12:00-20:00

Gdzie:
– Centrum Kongresowe przy Hali Stulecia

Wydarzenie na Facebooku: LINK