W grudniu odbyła się prapremiera nowego menu, które zagości w OVO Bar and Restaurant w zimowym okresie.

Kaczka w mandarynkowej glazurze, polędwica z jelenia szlachetnego podana z owsianką z topinamburem, opalany tuńczyk z bananowym żelem. Już jest nowe, zimowe menu OVO Bar & Restaurant we Wrocławiu. Szef kuchni proponuje dania, które zaskoczą wrocławskich smakoszy. Dodatkową atrakcją jest zimowa chatka na patio, która czeka na fanów grzanego wina.

Działające od półtora roku OVO Bar & Restaurant przyzwyczaiło już mieszkańców Wrocławia i turystów do zaskakujących połączeń. Nie brakuje ich również w nowym, zimowym menu.
Z jednej strony staramy się zaproponować gościom nowe smaki, których nie znajdą nigdzie indziej. Z drugiej chcemy, aby spotkali się z pozornie znanymi składnikami, ale w nieznanym wydaniu. Dlatego w naszej ofercie dominuje połączenie produktów charakterystycznych dla klasycznej kuchni, którą wzbogacamy o niebanalne dodatki z całego świata – mówi Piotr Apanel, szef kuchni OVO Bar & Restaurant w hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw.

 

Na miejscu zjedliśmy takie pyszności jak:

Startery

Mątwa / kalarepa / pomidory infuzowane słoniną / żółtko / parmezan

Nigiri wołowe / wędzony węgorz / skorzonera / cytrynowy majonez z chipotle / esencja ryżowa

Opalany tuńczyk bonito / żel bananowy / masło cytrynowe / czerwona zupa z migdałów / cebulki perłowe

 

Dania główne

Pół kaczki  / domowej roboty śliwkowy sos hoi – sin / siekane zielone warzywa / ocet z orzechów włoskich
Polędwica z jelenia / ocet z granata / owoce leśne / gorzka czekolada / dżem z fenkuła z miętą / owsianka z topinamburem
Filet z makreli / demi-glace z dziczyzny / słodko kwaśna marchewka / ketchup z ogórka / nasturcja /czarna rzepa / smażony ziemniak 

 

Deser

Mus czekoladowy / rokitnik / orzechy laskowe / glony / masło

 

My zdecydowanie polecamy!

 

Foto: Mat. prasowe OVO Bar&Restaurant.